KOLEKSI SOALAN PERCUBAAN SPM 2011


Pihak admin mengalu-alukan sumbangan-sumbangan dari rakan-rakan seperjuangan dalam membantu perjuangan kita.

Hubungi admin : razali_mustafakhalid@yahoo.com.my

SOALAN PERCUBAAN SPM 2011 – SBP

SPM

BAHASA MELAYU

BAHASA INGGERIS

PENDIDIKAN ISLAM

PENDIDIKAN MORAL

SEJARAH

MATEMATIK

MATEMATIK TAMBAHAN

LUKISAN KEJURUTERAAN

TEKNOLOGI KEJURUTERAAN

FIZIK

KIMIA

BIOLOGI

PRINSIP PERAKAUNAN

SOALAN PERCUBAAN SPM 2011 – PERAK

SPM

BAHASA MELAYU [PEMBETULAN]

BAHASA INGGERIS

PENDIDIKAN ISLAM

PENDIDIKAN MORAL

SEJARAH

MATEMATIK

MATEMATIK TAMBAHAN

SAINS

FIZIK

KIMIA  (no paper 3)

BIOLOGI

BAHASA TAMIL

PENDIDIKAN SENI VISUAL (no skema)

TASAWWUR ISLAM (no skema)

PENDIDIKAN JASMANI & KESIHATAN (no skema)

SIVIK (no skema)

SAINS PERTANIAN (no skema)

TANAMAN MAKANAN (no skema)

SOALAN PERCUBAAN SPM 2011 – TERENGGANU

SPM

KREDIT TO : (edu.joshuatly.com)

Science (w/ans)

Add Maths (w/ans)

Maths (w/ans)

B.Melayu (w/ans)

Biology (w/ans)

English (w/ans)

Chemistry (w/ans)

Tasawwur Islam (w/ans)

Physics (w/ans)

Sejarah (w/ans)

P.Islam (w/ans)

PSV (w/ans)

Perdagangan (w/ans)

B.Cina (w/ans)

Source:
Jaarsmtd
Ming Sheng Lee
banksoalanspm.com

SOALAN PERCUBAAN SPM 2011 – NEGERI SEMBILAN

KREDIT TO : (edu.joshuatly.com)

SPM

Add Maths
B.Melayu
Biology
Chemistry
English
ERT
Kesusasteraan Melayu
Maths
P.Akaun
P.Islam
P.Moral
Perdagangan
Physics
PSV
Science
Tasawwur Islam
B.Cina

Direct Download Link
English
Maths ~fixed missing place.
P.Islam
Perdagangan
PSV Paper 1
Sejarah (w/ans)
Tasawwur Islam
Add Maths
B.Melayu
Biology
Chemistry Paper 2&3
ERT
Kesusasteraan Melayu
P.Akaun
PSV (Complete)
Sains Pertanian
P.Akaun Answers
Physics (all 3 papers)
Kesusasteraan Melayu Answer
B.Melayu Answer
Sains Answer
Perdagangan Answer
Science/Sains Question
P.Moral v2
B.Cina (w/ans)

SOALAN PERCUBAAN SPM 2011 – KEDAH

KREDIT TO : (edu.joshuatly.com)

SPM

BAHASA MELAYU

BAHASA INGGERIS

BAHASA CINA

BAHASA ARAB

PENDIDIKAN ISLAM

PENDIDIKAN MORAL

SEJARAH

MATEMATIK

MATEMATIK TAMBAHAN

FIZIK

KIMIA

BIOLOGI

PENDIDIKAN SENI VISUAL

PERDAGANGAN

TASAWWUR ISLAM

SOALAN PERCUBAAN SPM 2011 – PAHANG

KREDIT TO : (MGC PAHANG)

SPM

BAHASA MELAYU

BAHASA INGGERIS

SOALAN PERCUBAAN SPM 2011 – JOHOR

KREDIT 2 : BankSoalanSPM

http://banksoalanspm.blogspot.com/

Bahasa Melayu Q&A

English/BI Q&A

Additional Mathematics Q&A

Mathematics Q&A

Sejarah Q&A

Biology Q&A

Chemistry Q&A

P. Islam Q&A

SOALAN PERCUBAAN SPM 2011 – LAIN-LAIN

SPM

BAHASA MELAYU – SABAH

ADD MATHEMATICS – SABAH

PAPER 1

PAPER 2

BAHASA MELAYU – KELANTAN

BAHASA MELAYU – KL

i found this link somewhere….

Kertas Percubaan SPM Johor 2011

Bahasa Melayu – Question & Answer
English 1119 – Question & Answer
Additional Mathematics – Question & Answer
Mathematics – Question & Answer
Sejarah – Question & Answer
Biology – Question & Answer
Chemistry – Question & Answer
Pendidikan Islam – Question & Answer

Kertas Percubaan SPM Negeri Sembilan 2011

Sejarah – Question & Answer
Bahasa Melayu – Question
English 1119 – Question
Mathematics – Question
Additional Mathematics – Question
Kesusasteraan Melayu – Question
Biology – Question
Pendidikan Islam – Question
Prinsip Perakaunan – Question
Perdagangan – Question
Science Practical – Question
Pendidikan Seni Visual – Question
Tasawwur – Question
Physics – Question
Science – Question

Kertas Percubaan SPM Pahang 2011

Bahasa Melayu 1 & 2 (Answer)
Bahasa Inggeris (Answer))
Sejarah 1 (Answer)
Sejarah 2 (Answer)
Pendidikan Islam 1 (Answer)
Pendidikan Moral (Answer)
Tasawwur Islam (Answer)

Kertas Percubaan SPM Kuala Lumpur 2011

Bahasa Melayu 1
Bahasa Melayu 2

Kertas Percubaan SPM Sabah 2011

Bahasa Melayu 1
Bahasa Melayu 2

Kertas Percubaan SPM Negeri Sembilan 2011

Bahasa Melayu 1
Bahasa Melayu 2
Bahasa Inggeris
Matematik
Pendidikan Islam
Pendidikan Moral
Perdagangan
Pendidikan Seni Visual 1
Sejarah (With Answer)
Tasawwur Islam

Kertas Percubaan SPM Terengganu 2011

Bahasa Melayu
Mathematics
Additional Mathematics
Physics/Fizik
Biology
Science
P. Kejuruteraan Mekanikal
P. Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik
Tasawwur

Kertas Percubaan SPM Kedah 2011
Bahasa Melayu (With Answer)
English 1119 (With Answer)
Bahasa Cina (With Answer)
Mathematics (With Answer)
Additional Mathematics (With Answer)
Sejarah (With Answer)
Physics/Fizik (With Answer)
Biology (With Answer)
Chemistry (With Answer)
Sains (With Answer)
Perdagangan (With Answer)
Pendidikan Islam (With Answer)

129 thoughts on “KOLEKSI SOALAN PERCUBAAN SPM 2011

  1. Pendidikan Islam banyak negeri juga ada di Smk Ulu Bernam, cuma download susah ckit, terima kasih banyak untuk SMK Ulu Bernam.

    • Cikgu amy sekolah kat mana. Saya mengajar ekonomi asas di SMK. Dato, Dol Said, Alor Gajah, Melaka. Kita boleh tukar-tukar soalan dan skema. Tak banyak soalan ekonomi diupload kat internet

  2. Ada tak soalan percubaan SPM English 2011 Selangor, Melaka, Sabah, Kelantan, Perlis, Wilayah, Sarawak? Kalau ada, uploadlah…janganlah sampai lambat sangat pulak. Terima kasih.

    • u r so rude, sangat kurang ajar… dahlah guna nama samaran yang memang mcm perangai u (elok sangat la tu).. harap u minta maaf dengan owner (smkulubernam) atau dia TAK HALALKAN ilmu yg u ambil atau dapat..
      nak minta orang tolong, tapi kurang ajar…dasar tak kenang budi!!
      apa kata u bincang je jwpn dgn cikgu u? kitaorg pun blh hidup la xde skema.. x mati pun.. u ni, org beri betis nak peha, org beri peha nak kepala..
      sekali lagi, u nak periksa spm, baik u minta maaf.. jika tidak…. u sendiri tahu akibatnya..

      • sori saya tinggal message untuk orang2 yang bg kata2 kesat tu… thanks for the uploaded question. banyak yang saya fotokopi untk students saya.

  3. salam…kenapa soalan percubaan spm 2011 perdagangan susah nak dapat bagi setiap negeri…kalau boleh dapatkan sekali soalan dan skema jawapan..thank u

  4. Salam. kalau boleh tolong upload soalan kesusasteraan melayu 2011. Ada banyak negeri yang ambil paper ni. kesian kami yang ambil paper ni. Buku contoh soalan xde. exam dah dekat. tolonggggg…

    • banyak negeri ambil paper kesusasteraan melayu tapi JPn tak sediakan soalan percubaan, hanya N.Sembilan sahaja yg prihatin dgn subjek kesusasteraan melayu. harap bersabar,semoga Allah permudahkan anda semasa menjawab nanti

  5. Salam dan ucapan terima kasih dari saya dan didoakan semoga semua mendapat manfaatnya- aku bukan cikgu tapi mengajar anak jiranku sahaja

  6. Tahniah dan terima kasih di atas perkongsian ilmu ini. Klu boleh cuba dapatkan soalan Sains negeri Selangor dan Sabah. Terima kasih.

  7. boleh tak kawan-kawan kat blog ni tolong upload kan soalan percubaan ekonomi asas 2011 selangor, terengganu atau mana-mana negeri. Saya nak buat analisis untuk student saya

  8. cikgu ada soalan percubaan spm negeri kelantan tak? saya harap cikgu dapatlah kongsikan bersama mengenai contoh soalan percubaan spm negeri kelantan bersama skema jawapannya sekali.. terima kasih..

  9. terima kasih ya..

    mana nak cari skema jwpn terengganu. sgt2 perlukan terutamanya akaun paper 2. search bnyk tmpt tp still x jumpa.

  10. soklan+jawapan trial spm 2011 melaka – prinsip perakaunan ade tak? =)
    if ada utk negeri-negeri laen pon, nak jugak.
    thanks! (^__^)

  11. why when i dl … i cant saw at all … my microsoft got problem or wat ? i extract allready … i needed to get the quention n the answer to improve my score at my spm .. who else can solve my prob?

  12. Assalamualaikum..selamat petang semua.. ^_^

    mohon maaf sekiranya permintaan saya ni akan menyusahkan..tapi..sekiranya boleh..saya ingin minta bantuan daripada kalian semua..boleh tak tolong uploadkan kertas percubaan dari perlis..beserta jawapan.. ^_^ minta tolong sangat..saya dah cari semua tempat unruk jawapan kertas perlis..tapi..tak dapat.. =( terima kasih semua… ^_^

  13. hello…banyak tak de jawapan saya tak dapat semakkan…bolehkah admin cari dan upload jawapan pelbagainya kepada kita? barulah kita dapat semak dan ingat dari kesalahan… terima kasih ya….

  14. Tq 4 all these questions… it’s very useful to me.. ‘wish me lucky in my exam SPM this year’ (2012) ….)

  15. Pingback: KOLEKSI SOALAN PERCUBAAN SPM 2011 | Ustaz Akram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s