Arahan Am dan Panduan Mengurus PPT PMR-SPM 2011


Semua Pengetua
Sekolah Menengah Negeri Perak

Arahan Am dan Panduan Mengurus PPT PMR-SPM 2011

Sila klik di sini untuk muat turun.

Terima kasih.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ARAHAN-ARAHAN AM DAN PANDUAN MENGURUS

PEPERIKSAAN PERTENGAHAN TAHUN

TINGKATAN 3 DAN TINGKATAN 5

SELARAS PERINGKAT NEGERI PERAK TAHUN 2011

 

1.            BAGI SEKOLAH KERAJAAN, SEKOLAH BANTUAN MODAL DAN SEKOLAH AGAMA BANTUAAN KERAJAAN (SABK) KERTAS SOALAN AKAN DIHANTAR TERUS KE SEKOLAH-SEKOLAH BERKENAAN. BAGI SEKOLAH PERSENDIRIAN / SWASTA, KERTAS SOALAN AKAN DIBEKALKAN KE SEKOLAH KERAJAAN YANG BERHAMPIRAN.

2.            BUNGKUSAN KERTAS SOALAN YANG DITERIMA DARI PEMBEKAL MESTI DITANDATANGANI OLEH PENGETUA ATAUPUN PENOLONG KANAN SAHAJA.

3.            KERTAS SOALAN YANG DITERIMA OLEH PIHAK SEKOLAH HENDAKLAH DISIMPAN DALAM KABINET BERKUNCI DI BILIK PENGETUA ATAUPUN PENOLONG KANAN SAHAJA.

4.            BUNGKUSAN KERTAS SOALAN HANYA BOLEH DIBUKA DAN DISEMAK 1 JAM SEBELUM PEPERIKSAAN DIJALANKAN BAGI MATA PELAJARAN PADA HARI-HARI BERKENAAN

5.            SEKIRANYA KERTAS SOALAN TIDAK MENCUKUPI SEPERTI YANG DIPESAN. PIHAK SEKOLAH HENDAKLAH MEMPERBANYAKKAN DENGAN CARA PHOTOSTAT DAN SEBAGAINYA.

6.            SKEMA JAWAPAN TIDAK AKAN DIEDARKAN KE SEKOLAH-SEKOLAH SEPERTI AMALAN BIASA, SKEMA JAWAPAN AKAN DIMASUKKAN KE DALAM PORTAL JPN SEHARI SELEPAS PEPERIKSAAN TAMAT PADA HARI-HARI BERKENAAN. SEKOLAH BOLEH MENDAPATKANNYA DARI PORTAL BERKENAAN.

ALAMAT PORTAL JPN : pelajaranperak.gov.my

7.            PENGETUA ADALAH BERTANGGUNGJAWAB SEKIRANYA BERLAKU SEBARANG KETIDAKPATUHAN TERHADAP ARAHAN-ARAHAN DAN PANDUAN DI ATAS.

8.            SEBARANG MASALAH HUBUNGI : NO.TEL: 012-4447745 (ABD KHADIR JALANI B. MOHAMAD) URUSETIA PEPERIKSAAN PERAK, d/a SMK.GUNUNG SEMANGGOL, 34400 SEMANGGOL, PERAK.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s